Sevärdheter

Stegeborgs Slottsruin

Söderköping   -  En del av: Stegeborgs Immobilie

Stegeborgs Slottsruin och örtagård, naturskönt beläget och full av riddarromantik!

Stegeborgs slottsruin ligger belägen på en liten ö i Slätbaken nära inloppet till Göta Kanal. Stegeborg var under medeltiden ett av Sveriges viktigaste fästen och kungligt slott fram till 1600-talet. Dåtidens mäktigaste släkter möttes i blodiga strider eller hårda förhandlingar vid borgen.

Borgen omges av en vacker park med örtagård. När du vandrar runt här kan du få Stegeborgs historia återberättad för dig genom en audioguide med Herman Lindqvist som berättare.  Med Herman Lindqvists lugna men entusiastiska stämma i öronen blir berättelserna levande och det är inte svårt att föreställa sig slottet i all sin prakt och vad som försiggick där i form av krigsangrepp, fester och kärleksskandaler så långt tillbaka som på 1300-talet.

För grupper och större sälskap erbjuds även guidade turer hela året efter beställning.

Granne med det gamla slottet ligger en mysig Hamnkrog, som håller öppet för både lunch och middag under sommaren. Intill finns även en liten kiosk och glassbar.

Mer från Stegeborgs Immobilie

Utbud

Prisinformation

Entré vuxen 40 kr.

Entré barn*  30 kr 

* Barn upp till 5 år går in gratis!

Fakta

Närhet till Kiosk, café, restaurang, båthamn, parkering och toaletter.

Lyssna gratis på vår audioguide på egen mobil eller surfplatta. Kom ihåg eget headset/hörlurar.

Vägbeskrivning

Från Söderköping:
Fortsätt söderut på E22 genom staden. Sväng av vänster vid skylt S:t Anna, efter ca 1 km sväng vänster vid Skylt Mogata/Stegeborg. Följ vägen genom Mogata och håll sedan till vänster vid Trädgårdshotellet. Totalt ca 20 km från Söderköping.