Sevärdheter

M/S Svanö

Sankt Anna, Söderköping   -  En del av: Skärgårdslinjen

Prisexempel

480 kr
Tur och retur Arkösund Harstena.
Visa alla priser

Följ med på en dagstur till Harstena med skärgårdsbåten M/S Svanö. Vi avgår alla dagar i veckan mellan den 19 juni och den 25 augusti från hamnen i Arkösund och från hamnen i Tyrislöt. Välkommen att följa med på en resa du sent ska glömma. Koppla bort lite av din vardag till fördel för blått hav, kobbar och skär.

Svanö byggdes 1899 på Hernösands Verkstad, sedan dess har hon hunnit vara både i Norrland och i Hjälmaren och Mälaren. Nu är hon här i Östgötaskärgården! Vi tar 63 passagerare och tillsammans kryssar vi sakta fram mot målet som är det lilla fiskesamhället Harstena längst ut i skärgården.

Harstena ligger i Gryts skärgård på gränsen till Sankt Anna och turen från Arkösund tar ca två och en halv timme. Man kan även stiga på i Tyrislöt och därifrån tar turen en timme. Väl på ön kan man äta på skärgårdskrogen, sola och bada eller bara utforska omgivningarna. Här finns också ett bageri och ett litet museum.

Mellan Arkösund och Tyrislöt ligger Kopparholmarna, där finns en liten fin liten sandstrand om man vill stanna över dagen och bada. 

Mycket välkommen att boka redan nu!

Boka

Mer från Skärgårdslinjen

Utbud

Prisinformation

Tur och retur Arkösund - Harstena 480 kr.

Tur och retur Tyrislöt - Harstena 380 kr.

Barn halva priset. Enkel resa halva priset.

Fakta

Från Arkösund avgår turen kl 9.30 och vi är tillbaka på kajen ca 16.55.

Från Tyrislöt avgår turen kl 11.00 och vi är tillbaka på kajen ca 15.15.

Vägbeskrivning

Ni kan gå ombord antingen i Arkösund eller i Tyrislöt.

Faciliteter

  • WC/Toalett
  • Turistinformation